Főoldal Versenyek Yo-Zuri Csukafogó Fesztivál Tápiószentmárton 2009

Yo-Zuri Csukafogó Fesztivál Tápiószentmárton 2009

     

                                          Egy verseny emlékére.

Az Uniós támogatás elnyerésének köszönhetően, utoljára látni ilyen állapotban a mi kis tavunkat! A 2,1 hektáros tó most 5 hektár nagyságúra fog növekedni!
Ez az igen emlékezetes verseny, az utolsók egyike volt a vízfelület megnövelésének beruházása előtt.
2010-ben is szeretnénk folytatni azon jó szokásunkat, hogy a pergetést szerető horgászokat - versenyzőket vendégül látjuk izgalmas versenyeken.
Emlékezzünk csak hogy, mennyire melegünk is volt azon a szép napon!


 

 


A Márciusban nagy sikerrel megrendezett Yo-Zuri Parti Pergető Kupa után, most csapatban is bizonyíthattak a pergető horgászat szerelmesei.  
2009. augusztus 15-én került megrendezésre Tápiószentmártonban a Tőzeges-tavon az első Yo-Zuri Csukafogó Fesztivál.Fesztivál volt ez a javából, amiről a versenyzők zöme gondoskodott.
Volt itt jó kedv, jó idő, nagyon szép fogások, izgalom, drámai véghajrá és a verseny befejezése után tombola sorsolás amellyel próbáltuk feloldani a versenyzőkben összegyűlt feszültséget illetve, akinek nem sikerült halat fogni, a sikertelenség izének enyhítését.

Nagy örömünkre a versenyzők zöme már pénteken megérkezett a verseny helyszínére! A versenyre 4 csapat nevezett 8 fővel, de a csapatokat 4-4 főre szét kellett osztani a csapatkapitányoknak.

A fogások csapatonként össze adódtak, de a női versenyzők /5fő/ fogásai külön értékelésre is kerültek, igy ők egyéniben is versenyben voltak.
Igen erős mezőnyt sikerült összekovácsolni a csapatkapitányoknak.
A helyieket Kalacsi János, a Gyöngyösieket Forgó András, a Szigetszentmiklósiakat Fürtös Attila és a Győrieket Karádi László állította össze.
Nagyon kellemes, jólesően hüvös időben kezdődött a megnyitó, majd a személyre szóló fogási naplók kiosztása, amelybe a későbbiek során a mérlegelők személyesen rögzítik a fogásokat.
Minden egyes versenyző talált a fogási naplójában egy, a nap folyamán ingyen elfogyasztható ebéd, rövidital és kávé jegyet, valamint, ha már fesztiválról van szó, mindenki szabadon választhatott magának egy darab tombola jegyet is!

A versenyszabályban foglaltak szerint, minden kifogott ragadozó darabonként 100pontot, illetve, centiméterenként egy pontot ért.
A reggeli frissítők elfogyasztása után kisorsoltuk az 1-es és 2-es számú csapatok indulási sorrendjét. A verseny reggel 7-órától folyamatosan 15.00-ig tartott.
A négy főre osztott csapatok óránként váltották egymást, szabadon választott helyekkel, így minden egyes versenyzőre 4-4 órányi versenyidő jutott.
Nagy János a verseny főbírája pontban hétkor elindította a versenyt. Hihetetlen erősen kezdtük a versenyt! Az első félórában már 4 csukával vezettük a mezőnyt!
Ismerve az ellenfelek tudását küzdőszellemét, kitartását, tudtuk, hogy ez még messze nem a vége.

Ismervén halaink ízlését, tudtuk, ha étvágyuknál vannak a csukák, akkor a Panther Martin pisztráng szinü körforgója nyerő lehet, és ez így is lett. 
Az első órában fogott négy darab csukából, hármat ezzel a körforgóval sikerült megfogni!

Minden fordulóban volt fogása valamelyik csapatnak. A déli órákra már minden csapatnál volt több fogás is. A Győrieknél Szalai Károly 89 cm-es csukája jelentette a legnagyobb fogást és egyben csapata második halát.
Neki a Mepps Aglia 2-es körforgó hozott szerencsét, elmondása szerint, még soha nem fogott  ekkora csukát, mint most itt ezen versenyen!

Forgó András a Gyöngyösiek csapatkapitánya centiméterre pontosan akkora csukát fogott, mint  győri ellenfele. András csukája is hájszál pontosan 89 cm volt.
Ezen a szép fogáson kívül még két darab csukát sikerült Andrásnak fognia és ezzel a verseny legtöbb halát elkönyvelnie. Nála a jól bevált Mosca 6-os méretü körforgók jelentették a sikert.

Közben fehér twisterrel nekem is sikerült egy kis csukát fogni, így már mi is 5 darabnál tartottunk, ezzel versenyben maradva a többiekkel szemben.
Karádi Laci a györi reményeket tartotta életben az utánam fogott csukájával.
Ők ekkor három darabnál tartottak, de menet közben volt egy szép termetes csukájuk, amely a Lip Gripp láttán dobott egy hátast és köszönés nélkül távozott!

Közben a verseny első felében igencsak enerváltnak tünő szigetszentmiklósi Team szép lassan, de magabiztosan utolérte fogási számban Forgó Andrásék csapatát, ezáltal a verseny utolsó részében igazi hajrá következhetett!
Az utolsó fordulóra az állás nagyon szoros volt. Két csapat, Gyöngyös és Szigetszentmiklós 6-6 db, mi házigazdák 5 db és a Győriek 3 db fogásnál tartottunk.

Már a lefujás pillanatát vártuk, amikor a vége előtt 3!! perccel, Vári Hajnalka csukája teljesen felborította az addigra már szinte véglegesnek tünő sorrendet!

Elsősorban a hazaiaknál versenyző Kalacsi Jánosnét szorította le az első helyről 7 óra 57 perces vezetése után, majd ugyanezzel a fogással a szigetszentmiklósi csapatát segítette a dobogó legfelső fokára, megelőzve ezzel a végig egyenletes és jó teljesítményt nyújtó Gyöngyösieket.

Vári Hajnalka ezen a napon küzdésből, kitartásból jelesre vizsgázott. Teljesen megérdemelten vehette át az őt illető, első helyért járó serleget, megelőzve ezzel a hazaiaknál legtöbb halatfogó Kalacsi Jánosnét és a nagyon szimpatikusan horgászó gyöngyösi Elek Gyulánét!

A csapatban első helyen végező szigetszentmiklósiak nyerték el a Sportcsarnok és Tanuszoda által felajánlott vándor serleget, amelyet Turi Istvánné Igazgató adott át Fürtös Attila csapatkapitánynak.
Forgó András a legtöbb halfogásáért járó 15.000 ft készpénzt vehette át a Kaiser Pizzéria és Panzió felajánlásával!Valamennyi versenyző választhatott magának a verseny befejezése után a Yo-Zuri Tica Kft felajánlásával egy Yo-Zuri wobblert és egy Panther Martin körforgót.
Köszönöm valamennyi versenyzőnek a sportszerű magatartást és a meleg ellenére a kitartó horgászatot!
Külön köszönetet szeretnék mondani Bödöcs Tamásnak /Yo-Zuri Tica Kft./, Krámli Józsefnek /Nyomdatechnikai Bt/, Tóth László /Tóth Aral Szerviz/, Kaiser Pizzeria és Panzió, valamint valamennyi támogatónknak, és az Aranyhal Kht. vezetőségének a nagyszerű helyszínért!
Kiváló helyszínnek bizonyult a Tőzeges-tó mert a 32 versenyző 21db csukát fogott, ami ebben az évszakban szép teljesítménynek bizonyult!
Tavasszal szeretnénk újra folytatni és egyéniben is szeretnénk versenyt rendezni.Addig is valamennyi versenyzőnek szép fogásokat és sok sikert kivánok!Végeredmény:


I. Szigetszentmiklós      7db csuka     1027 pont

II. Gyöngyös                     6db csuka       929 pont

III. Tápiószentmárton     5db csuka       722 pont

IV. Győr                               3db csuka      471 pont

                                                                                  

Női egyéni:

1. Vári Hajnalka                   Szigetszentmiklós         291 pont

2.Kalacsi Jánosné               Tápiószentmárton         284 pont

3. Elek Gyuláné                    Gyöngyös                         143 pont     

                                
Kalacsi János

a verseny szervezője

 

Megosztás a facebookon